Λεξισκόπιο: σχέδιο

Μάθετε για την ορθογραφία, τη μορφολογία, τον συλλαβισμό και τα συνώνυμα/αντίθετα οποιασδήποτε νεοελληνικής λέξης. Οι λέξεις παραμένουν μάταιοι ήχοι αν δεν μπορούμε να τις κατανοήσουμε.

H νέα ελληνική γλώσσα αποτελείται από ένα υπέροχο κατακλυσμό λέξεων, οι οποίες πηγάζουν στην πλειοψηφία τους από την αρχαία ελληνική. Διαμέσου των αιώνων κάποιες από τις λέξεις άρχισαν να επικαλύπτονται στο νόημα από άλλες και πολλές απέκτησαν πολλαπλές σημασίες.

Το Λεξισκόπιο παρουσιάζει πληροφορίες σχετικά με τον συλλαβισμό, τη μορφολογία (κλίση) και τα συνώνυμα και αντίθετα των λέξεων, αλλά και των πιο γνωστών φράσεων και εκφράσεων στις οποίες μια ελληνική λέξη μπορεί να μετέχει.

Εισαγάγετε τη λέξη που σας ενδιαφέρει κατωτέρω και πατήστε Αναζήτηση.


Το Λεξισκόπιο είναι ένα σύνθετο γλωσσικό εργαλείο, το οποίο παρέχει πληροφορίες για μια νεοελληνική λέξη ή φράση, συνδυάζοντας τη λειτουργικότητα του Συλλαβιστή, του Ορθογράφου, του Λημματοποιητή, του Μορφολογικού Λεξικού και του Θησαυρού Συνωνύμων-Αντιθέτων της Neurolingo.

Συλλαβισμός

σχέ-δι-ο

Μορφολογία

σχέδιο ουσ. ουδ.

ΕνικόςΠληθυντικός
Ονομαστικήτοσχέδιοτασχέδια
Γενικήτουσχέδιου & σχεδίου λόγ. τωνσχέδιων & σχεδίων λόγ.
Αιτιατικήτοσχέδιοτασχέδια
Κλητική σχέδιο σχέδια

σχεδιάκι ουσ. ουδ. υποκορ.

ΕνικόςΠληθυντικός
Ονομαστικήτοσχεδιάκιτασχεδιάκια
Γενική------
Αιτιατικήτοσχεδιάκιτασχεδιάκια
Κλητική σχεδιάκι σχεδιάκια

Συνώνυμα - Αντίθετα

σχέδιο ουσ.

  1. Σπαράσταση1: Έφτιαχνε σχέδια στο τζάμι.
  2. Σσχεδίαση2, σχεδίασμα1: Τα κατάφερνε στο σχέδιο.
  3. Σδιάγραμμα3, σχεδιάγραμμα2: σχέδιο της τάξης
  4. Σστιλ1, τεχνοτροπία: έπιπλα σε παραδοσιακό σχέδιο
  5. Σσκοπός1, στόχος2: Ποια είναι τα σχέδιά σου για τους επόμενους μήνες;
  6. Σπλάνο2, πρόγραμμα1: Το σχέδιό μας απέτυχε.

1 Από 10



Για τους επισκέπτες του site μας, το Λεξισκόπιο έχει περιορισμό χρήσης τις 10 λέξεις ανά ημέρα. Εγγραφείτε δωρεάν στο site μας για να αποκτήσετε όριο 30 λέξεων ανά ημέρα.

Εναλλακτικά, μπορείτε να προμηθευτείτε την εφαρμογή του Λεξισκόπιου για Κινητά Λεξισκόπιο Mobile App όπου η χρήση λέξεων είναι απεριόριστη.